Általános Bérlési Feltételek

 

TOKO autókölcsönző általános bérlési feltételek

Érvényes 2017.03.01-től

Minden magyarországi gépjárműbérlés során az ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEK érvényesek, melyet bérlő a bérleti szerződés aláírásával elfogad.

 

 Általános Információk:

 

Korhatár és vezetői engedély

A gépjárműbérlés feltétele minimum B  kategóriás jogosítvány és minimum a 21. év betöltése. Ezen felül a bérlő legalább 1 éve érvényes vezetői engedéllyel, valamint személyi igazolvánnyal / útlevéllel kell, hogy rendelkezzen. A nem latin betűkkel kiállított vezetői engedéllyel rendelkezők számára nemzetközi vezetői engedély is szükséges. 

Másodvezető

A gépjárművet kizárólag azon személy(ek) vezetheti(k), aki(k) a bérleti szerződésen szerepel(nek).Másodvezető/másodvezetők megjelölésére lehetőség van megrendeléskor, mely díjtalan.
A bérlő és a másodvezető(k) meg kell, hogy feleljenek az "Általános bérleti feltételek"-ben foglalt feltételeknek.  

Bérleti díj

A minimális bérleti időtartam 1 nap (24 óra). A bérleti díj - amennyiben ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre –
tartalmazza:

·          Belföldi és külföldi használatot (km korlát: átlag napi 650 km), kivéve nem támogatott országok (az engedélyezett
országok listájáért kattints ide)

·          Kötelező biztosítás, baleseti és súlyadót

·          Casco biztosítás

·          Szervízköltséget (a nem rendeltetés szerű használatból eredő károkért a bérlő felel)

·          Autó külső és belső tisztítását, vegyszeres kárpit tisztítás nélkül. (a nem rendeltetés szerű használatból eredő szennyeződések tisztítása a bérlőt terheli)

·          Évszaknak megfelelő gumigarnitúrát

·          Ügyfélszolgálatunk Non-stop elérhetőségét

·          Átadáskor a teli üzemanyagtartályt (80L) (az autót leadásakor szintén kérjük teletankolni)

A bérleti díjak nem tartalmazzák az üzemanyagot, a meg nem váltható önrészt (lásd "Biztosítás" rész), a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítási költségeket, és minden egyéb, a bérlet során felmerülő egyéb költséget. 30 percen túli késedelmes vissza hozatal esetén plusz egy bérleti nap kerül felszámításra.

Fizetési feltételek

Fizetés történhet :

·          készpénzzel

·          átutalással

Ki- és visszaszállítás

Budapest és Dunakeszi területén a kiszállás díjmentes. Budapest és Dunakeszi közigazgatási határán kívül 5000 Ft/100km.

Pótdíj hiány esetén

Hiány esetén az alábbi díjak kerülnek felszámításra.

·          gépjármű dokumentumai (forgalmi engedély, zöldkártya), rendszámtábla hiánya esetén: bruttó 36.000 Ft

·          gyári kulcsok elvesztése esetén: bruttó 143.000 Ft

·          sérült vagy hiányzó navigációs rendszer esetén: bruttó 51.000 Ft

·          láthatósági mellény hiánya esetén: bruttó 600 Ft

·          KRESZ-csomag (elakadásjelző háromszög, egészségügyi csomag) hiánya esetén: bruttó 7.100 Ft 


Újratankolási szolgáltatás

A bérautók tele tankkal kerülnek átadásra, az esetleg hiányzó üzemanyagrész a bérlet végén az újratankolási szolgáltatás díjával (bruttó 5.000 Ft) együtt felszámításra kerül.

Biztosítás

A bérleti díj tartalmazza a kötelező, valamint - amennyiben ettől eltérő feltételek nem kerülnek külön jelzésre – a teljes körű törés és lopás elleni biztosítást. 
A meg nem váltható önrész mértéke:

·          bérlés esetén - amennyiben a keretszerződésben ettől eltérő feltételek nem kerülnek rögzítésre - 10%, de minimum 100.000 Ft káreseményenként,

A biztosítás el nem fogadása esetén a bérlő anyagi felelőssége önhibás töréskár és lopás esetén a kár helyreállításának teljes költségéig terjed. 

A biztosítás nem fedezi a gumiabroncsok, felnik, antenna, küszöb, tető sérüléseiből, a nem megfelelő üzemanyag-használat okozta meghibásodásból eredő, illetve semmilyen, a beltérben keletkezett kárt. 

Külföldre utazás

Amennyiben a gépjárművel el kívánja hagyni az országot, ezt átvételekor feltétlenül jeleznie kell. A bérelt gépjárművel a belépés a következő országokba engedélyezett: Az Európai Unió területe, Svájc, Szerbia, Montenegró, Bosznia Hercegovina.

Kiegészítő felszerelések

Az alábbi kiegészítő felszerelések igényelhetők előzetes megrendelésre, a rendelkezésre állás függvényében:

·          Kerékpár szállító: 1500 Ft/nap

·          Baba és gyermekülés: 1500 Ft/nap

·          Tetőbox: 1500 Ft/nap

·          Inverter: 1500 Ft/nap

·          GPS: 1500 Ft/nap

 

Objektív felelősségvállalási nyilatkozat

Magyarországon a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításának 2008. május elsejei hatályba lépésével a gépjármű tulajdonosa/üzemben tartója felelőssé tehető a tulajdonában lévő gépjárművel elkövetett szabálysértésekért. A hatóság a közlekedési szabályok megsértését különös szigorral szankcionálja. Kérjük, hogy tartsa be a sebességkorlátokat és a KRESZ egyéb előírásait!

A jogszabály alapján az autókölcsönzőkre kötelezettség hárul, mely szerint a bérleti szerződés mellékletét képező bizonyító erejű okirattal (nyilatkozat) bizonyítani kell, hogy az adott időpontban ki használta a gépjárművet. A használó adatait át kell adni a hatóságnak, aki a jogszabály alapján eljár, és gondoskodik a büntetés beszedéséről.

A nyilatkozat a bérleti szerződés érvényességének elengedhetetlen feltétele, és annak bizonyító erejű okirattá válása érdekében a szerződés megkötésével egyidejűleg két tanúnak is hitelesítenie kell. A nyilatkozaton fel kell tüntetni a bérlet pontos kezdő és befejező időpontjait, a hatóság felé a bérlő (használó) felelőssége az e két időpont közötti időtartamra terjed ki. Minden esetben fel kell tüntetni a gépjárművezető pontos adatait, és a lakcímet lakcímkártyával/lakcímbejelentővel igazolni kell. A gépjárművet kizárólag az a személy veheti át, aki a megrendelőn/a foglalásban szerepel. 

Kérjük, hogy segítse munkánkat a megrendelés/foglalás során a gépjárművezető adatainak pontos megadásával.

Copyright (c) TOKO Autókölcsönző 2016. All rights reserved.